Gorski traktorji

Gorski traktorji

Gorski traktor 
Gorski traktorji se zelo razlikujejo od standardnih traktorjev že po samem izgledu. Njihova glavna značilnost je široka medosna razdalja, nizko težišče, uporaba zelo širokih pnevmatik - običajno s posebnim profilom, ki ne poškoduje travne ruše.
Poleg navedenih lastnosti so gorski traktorji zelo gibljivi, stabilni in uporabni predvsem v zelo nagnjenem terenu in to ne glede ali gre za bočne ali vzdolžne nagibe. Motorji, ki so vgrajeni v te traktorje so lahko različnih moči odvisno od želja in potreb kupca.
Gorski traktor  
V tej skupini je treba omeniti tudi vrste izvedb traktorjev s hidravličnim sistemom in priključnim drogovjem v prednjem in zadnjem delu traktorja, kar na koncu delovne linije omogoča obračanje le upravljavcu oz. vozniku.
Ti gorski traktorji se uporabljajo predvsem pri košnji in spravilu krme na strmih terenih. Gorski traktorji so namenjeni za dela v posebnih pogojih, kjer je konfiguracija terena zelo neugodna, zlasti so to višinska področja. Vsa štiri kolesa so enako velika.
Prilagojeni so predvsem košnji in spravilu krme v višinskih območjih. Kosilnica je lahko nameščena v prednjem in zadnjem delu traktorja, kar je pomembno tako v pogledu varnosti kot eksploatacije stroja.
  • Imajo zelo nizko težišče ali klirens, kar jim omogoča delo v zelo nagnjenem terenu oz. pri zelo velikih bočnih nagibih.
  • Gibljivi krmilni vzvodi s sedežem in volanom ki so v osrednjem delu traktorja, omogočajo vrtenje voznika brez obračanja stroja.
  • Na platiščih so nameščene posebne pnevmatike, ki se dobro oprijemljejo podlage in onemogočajo bočno drsenje brez povzročanja poškodb na podlagi.
  • Pogon je na vseh štirih kolesih.
  • Zaradi svoje konstrukcije vplivajo na večjo varnost in dobro počutje voznika.
  • Določene izvedbe so opremljene s komfortno varnostno kabino, druge pa imajo nameščen le varnostni lok.
  • Obračalni krog je majhen zaradi možnosti krmiljenja z vsemi štirimi kolesi.
  • Priključno tritočkovno drogovje je nameščeno v prednjem in zadnjem delu traktorja.
E-Novice
Aktualno

Stik
an image
Medpodjetniški Izobraževalni Center
Sevno 13
 
8000
Novo mesto

Email: centerizobrazbe@gmail.com

Srebrniče 041616540, Butična tržnica: 059076159
Učilna okusov Lj. 041786178